Yabancılardan şoke eden dolar tahmini: Dolar 36 TL olacak! Tarihini de nokta atışı yaptılar

Ülkemizin ekonomisine ilişkin şaşırtan bir tahmin açıklaması geldi. Konuya ilişkin İngiltere’nin önde gelen bankalarından biri olan Standard Chartered tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’deki seçimler büyük bir dönem noktası olabilir. Doların 36 TL’ye kadar çıkabileceğini öngören o açıklama ve detaylar haberimizde

Türkiye’nin 14 Mayıs’a doğru adım adım yaklaştığı seçim tüm dünyanın gündeminde. İngiltere’nin önemli bankalarından Standard Chatered yaptığı açıklamasında Türkiye’ye yönelik ekonomik beklentilerini paylaştı.

SEÇİMLER TAKİP EDİLİYOR

14 Mayıs seçimlerinin dönüm noktası olabileceği belirtilirken, “Mayıs seçimlerinin para birimi üzerinde önemli etkileri olacaktır. Bu çerçevede Dolar/TL’nin forwardlardan daha hızlı bir şekilde yukarı yönlü hareket etmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

BÖYLE BİR SENAYODA 36 TL’YE..

Raporda konu hakkında şu ifadeleri kullanıldı:

“Mevcut alışılmışın dışında politikalardan uzaklaşmak, ekonomi uyum sağlarken boşluğu kapatmak için yeterli portföy akışını çekebilir. Böyle bir senaryoda 2023 sonunda dolar/TL’yi 20 seviyesinde görebiliriz. Buna karşılık, mevcut politikaların devamının TL’nin reel olarak 2021 sonundaki seviyelere inmesine neden olabileceğini düşünüyoruz. Böyle bir senaryoda dolar/TL’nin  2023 sonunda 36’ya ulaşabileceğini düşünüyoruz”

Exit mobile version