Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Seçim öncesi güzel haber geldi: O ödemelere zam geldi! Asgari ücret seviyesine çıktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında gazi aylıklarının asgari ücret seviyesine 8 bin 506 TL’ye çıkarılacağını duyurmuştu. Aynı zamanda güvenlik korucularının emekli maaşları 7 bin 500 TL’ye çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında gazi ve güvenlik korucularına müjdeyi vermişti.

Bakan Bilgin, 26 Mart Pazar günü sosyal medya hesabında 2023’teki güncellemeyle 3250 liraya yükseltilen en düşük gazi maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılacağı müjdelemişti.

MÜJDE GEÇEN AY GELMİŞTİ

Bakan Bilgin, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Meclise sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz”

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKTI

Bakanlık tarafından bugün açıklama geldi. Yapılan açıklamada gazi aylıklarının 2023 yılında 8 bin 506 TL olarak açıklanan asgari ücret seviyesine çıkarıldığı belirtildi. Bununla birlikte güvenlik korucularının emekli maaşlarının ise 7500 liraya çıkarıldığı ifade edildi.