Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine kötü haber! Kimse beklemiyordu: İptal olabilir

Geçtiğimiz aylarda EYT’lilere yılların müjdesi verilmişti. Milyonlarca kişi EYT’den emekli oldu ve hatta ilk maaşlarını almaya başladı. Ancak SGK önünde EYT işlemi için oluşan uzun kuyruklar sebebiyle işlemler hızlandırıldı. SGK çalışanlarının acele çalışması nedeni ile birçok EYT’linin işleminde yanlışlıklar yaşanabileceği belirtildi. Bu sebeple EYT’lilerin emekliliği yakından iptal olabilir.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! Yapılan aceleci çalışmalar sebebi ile binlerce kişinin emekliliği iptal olabilir. Detaylar haberimizde..

SADECE 35-40 BİN KİŞİNİN İŞLEMİ YAPILABİLİR

Mart ayında yürürlüğe giren EYT düzenlemesi milyonlarca kişinin emekli olmasına yardımcı oldu. Emekliliğe hak kazananlar maaşlarının bağlanması için SGK’nın yolunu tuttu. Ancak Sözcü’den Erdoğan Süzer’in aktardığı habere göre ayda sadece 35-40 bin kişinin emeklilik işlemlerini yapabilecek personel bulunuyor.

BİR GÜNLÜK EĞİTİM VERİLMİŞ

Alanında uzman olmayan personele verilen birer günlük eğitim sonrasında emeklilik dosyası inceleme görevi verildi. Konuya ilişkin SGK kaynakları şu açıklamayı yaptı:

“İl müdürleri de bir günlük kursla dosya inceleme görevi verilmiş uzman olmayan personele, ‘ne yapın edin, işlemleri yetiştirin. Bağlayın geçin’ diyor. Dosyalar bitmeden evlere gönderilmiyor. Çaresiz kalan personel, ‘biz bu işi bilmiyoruz, hata yaparız sorumluluk almak istemiyoruz’ diyorlar. Yöneticiler ‘sorumluluğu bize atın’ diyorlar, ama yazılı bir emir veya talimat da verilmiyor”

BİNLERCE KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLEBİLİR

Emekliliğin bağlanmasının ciddi bir iş olduğunu belirten SGK kaynakları, özellikle Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur arasında geçiş yapmış EYT’lilerin dosyalarında ciddi hatalar yaşanacağını, bu sebeple de binlerce kişinin emekliliğinin iptal olabileceğini belirtiyor.

Exit mobile version