Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

TC kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlar: Cuma gününe kadar paralar hesaplarda olacak! Net 1.250 TL yatırılacak

TC kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlar: Cuma gününe kadar paralar hesaplarda olacak! Net 1.250 TL yatırılacak

Milyonlarca öğrenci eğitim hayatına devam ederken, devletin sunduğu KYK burs ya da KYK kredi imkanından faydalanıyor. Gelen son dakika duyurusuna göre TC kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlar için ödemelerin Cuma gününe kadar yapılacağı belirtildi.

Bugün Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında nisan ayı burs ve öğrenim kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Ödemeler öğrencilere TC kimlik numarasının son hanesine göre yatırılıyor.

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili gençler, Nisan ayı GSB burs ve öğrenim kredileriniz hesaplarınıza yatırılmaya başlandı. İyi ve sağlıklı günlerde harcamanız dileğiyle. GSB her anında hep yanında”

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Burs ve kredi ödemelerinin ne kadar olduğu da merak konusu oldu. 2022-2023 KYK burs ve kredi ödemeleri için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söylemişti:

“Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisansta bunu bin 250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liraya doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkartıyoruz. 2022 – 2023 döneminde ücretlere zam yapmayarak öğrencilerimizin geçen yılki fiyatla yurtlarında barınabilmelerini sağladık. Barınma yardımını da aylık bin 800 liraya çıkardık”

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

TC kimlik numarasının sonu 0 olanlar: Ayın 6’sında

TC kimlik numarasının sonu 2 olanlar: Ayın 7’sinde

TC kimlik numarasının sonu 4 olanlar: Ayın 8’inde

TC kimlik numarasının sonu 6 olanlar: Ayın 9’unda

TC kimlik numarasının sonu 8 olanlar: Ayın 10’unda