MEB duyurdu: Bu ay okullar kapanacak! Öğrenciler sevinecek, veliler üzülecek

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda aldığı kararla birlikte okullarda sömestr ve yaz tatili dışında 2 defa ara tatil uygulanmaya başlandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren son duruma göre okullar Nisan ayında ara tatile giriyor. Peki, ara tatil kaç gün? Ne zaman başlayacak? İşte detaylar..

Öğrenciler için 2. Dönem ara tatili yaklaştı. Veliler ve öğrencileri ilgilendiren açıklamada okullardaki ara tatilin tarihi belli oldu. İşte MEB’in yaptığı o açıklama ve detaylar..

BAKANLIK AÇIKLADI

Bakanlığın aktardığı son habere göre 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. Ara tatil takvimi belli oldu. Buna göre okullar ikinci ara tatile 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Ramazan Bayramı’nın arifesi olan 20 Nisan’da tatil sona erecek. Bu sefer de bayram tatili başlayacak. Öğrenciler okula 24 Nisan Pazartesi yeniden başlayacak.

BU YIL EĞİTİM NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu tarihlere göre 2022-2023 yılı kapsamında okulların ne zaman kapanacağı belli oldu. Buna göre 12 Eylül 2022 tarihinde eğitime başlayan okullar 16 Haziran tarihinde sona kapanacak.

Exit mobile version