Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Erdoğan’dan flaş seçim hamlesi! Gençlere 2 bin TL bayram ikramiyesi verilecek: 3 ayrı sürpriz karar daha..

Türkiye adım adım seçime yaklaşıyor. Seçime kısa süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürpriz hamleler gelmeye başladı. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yeni sürpriz açıklayacağını duyurmuştu. Detaylar belli olmaya başladı. 14 Mayıs seçim öncesi partiler çalışmalarına hız verirken, bazı kurumlara da talimat gittiği belirtiliyor. 3 sürpriz karar duyuruldu. Gençlere bayram ikramiyesi, vatandaşlık fonu ve aile hesabının oluşturulması.. İşte detaylar

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 Mayıs tarihinde yapılacak. Seçim hazırlıkları da devam ediyor. Erdoğan partisinin milletvekili aday listelerini hazırlarken, çeşitli konular için de çalışmalar başlattı.

Üzerinde çalışılan 3 sürpriz karar şu şekilde:

VATANDAŞLIK FONU

Vatandaşlık fonunun kurulacağı ve bu fon, çocuklar doğduktan sonra devlet olanlar için 100 TL ya da 200 TL gibi miktarlar yatıracak. 18 yaşını dolduran herkes belirli koşullarda parasını alabilecek.

AİLE HESABI

Yeni evlenecek çiftler de unutulmadı. Ev hazırlığı yapan gençlerin çeşitli harcamaları koyla bir şekilde yapabilmesi için 250 bin TL civarında uygun faizli kredi verilecek.

GENÇLERE BAYRAM İKRAMİYESİ

Üniversite öğrencilerine yılda 2 defa bayram ikramiyesi verilecek. Bayram harçlığı adı altında ödenen bu ikramiyeler bayramlarda 1000 TL 1000 TL olarak verilmesi bekleniyor.