Emeklilerden sonra memurlara müjde verildi: Memur maaşına zam yapılacak! Son dakika duyuruldu.. Memur maaşlarına yüzde kaç zam geliyor?

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yapılan düzenleme memurları harekete geçirmişti. Maaşlarına düzenleme isteyen memurlar için önemli bir açıklama geldi. Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı açıklamasında temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 30 civarında olacağını söyledi. İşte detaylar..

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Bu durum memurların maaşlarına ne kadar zam yapılacağı sorusunu da gündeme taşıdı. Hükümet memur maaşları ve asgari ücret için temmuz ayını işaret etti. Peki, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

YÜZDE 30 ZAM

Memur maaşları TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranına göre şekilleniyor. Uzmanların yaptığı son açıklamaya göre memur maaşlarına ortalama yüzde 30 civarında zam yapılması bekleniyor. Son olarak açıklanan enflasyon verisi ile birlikte yılın ilk 3 ayı için enflasyon yüzde 12,52 seviyesine çıktı. Buna ek olarak nisan, mayıs ve haziran ayları da eklenecek.

“ŞU AN ERKEN, ÖNÜMÜZ SEÇİM”

Yaptığı açıklaması ile dikkat çeken Ekonomist Muhammet Bayram şunları söyledi:

“Temmuz ayında yapılacak zam birebir enflasyon rakamlarına göre olacak. Enflasyonun daha da düşeceğini öngörecek olursak yüzde 30’lar seviyesinde enflasyon farkı oluşacağını söyleyebiliriz. Bunu söylemek için şu an erken, önümüz seçim. Deprem felaketinden dolayı enflasyon o bölgelerde ölçülemiyor. Ama yüzde 30’lara yakın bir enflasyon farkı olabileceğini düşünüyoruz”

Exit mobile version