EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Bugüne kadar dedikleri bir bir çıktı: Ekonomist Özgür Demirtaş’tan asgari ücret açıklaması! Nokta atışı yaptı

Milyonlarca asgari ücretli artık yeni zamlar için aralık ayını değil, yıl ortasını beklemeye başladı. Bugüne kadar dedikleri resmen bir bir çıkan ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş’ın daha önce yaptığı asgari ücret açıklamaları yeniden gündem oldu. Yaptığı açıklamasında asgari ücret tahminini resmen nokta atışı ile tutturdu. İşte detaylar..

Ekonomi alanında yaptığı açıklamalar yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Asgari ücret zammına ilişkin tahminlerde bulunan Demirtaş gündem oldu. Peki, bu yıl asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Özgür Demirtaş flaş bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında asgari ücret tahminini resmen 12’den tutturmuş oldu. Demirtaş, Twitter hesabından aralık ayından önemli bir paylaşım yaptı. Paylaşımında asgari ücretin artması sonrasında vatandaşların alım gücünde düşüşler olabileceğini belirtmişti.

AYLAR ÖNCESİNDEN SÖYLEMİŞTİ

Milyonlarca çalışan ve işveren 2023 asgari ücretle ilgili rakamları takip etmeye başlamıştı. Yılın son zamanlarında yapılan açıklama ile net asgari ücret 8 bin 506 TL olarak açıklanmıştı. Zamdan önce asgari ücret 5 bin 500 TL olarak ödeniyordu.

Zamdan sonra sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Demirtaş şunları söylemişti:

“”Asgari ücret 8500 lira olarak belirlendi. Bu hiçbir sorunu çözmeyecek. Bacağı kırık hastaya kırığı tedavi etmek yerine, hasta acı hissetmesin diye MORFİN vermek ile aynı. 3 ay içinde geçmiş yıllardan bile daha kötü ALIM GÜCÜ olacak. Maaşlar eriyip gidecek. İzleyip, Görelim”

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK

Son olarak Bakan Bilgin asgari ücrete zam konusunda şu açıklamayı yapmıştı:

“Şunu ifade etmek isterim, asgari ücret özel sektörün verdiği ücret. Dolayısıyla asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz.

Enflasyon, hayat pahalılığı ikisi aynı şey değil. Onun alım gücünü azaltması, ücretler üzerindeki baskısı bunlara bakarız. Dolayısıyla baktığımız bütün değişkenler asgari ücretin belirlenmesi konusunda inisiyatif veriyor. Geçen sene olduğu gibi bu bahsettiğim şartlarda olumsuz tablo ortaya çıkarsa temmuzda değerlendiririz ve yeniden asgari ücreti düzenleriz. Asgari ücretlileri koruyacak düzenlemeyi temmuzda yaparız”