Milyonlarca kişi alacak! Bayram öncesi 1.000 TL ek ödeme müjdesi! Hesaplara bin TL zamlı olarak yatırılacak

Devlet, dar gelirli vatandaşlara destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda gelen son dakika haberine göre Aile Bakanlığının ödediği o ödemeye 1000 TL zam geldi. Öedmeler ne zaman ve kimlerin hesabına yatırılacak? İşte detaylar..

Aile Bakanlığı öncelikli olarak ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına ödemeler yapıyor. Son habere göe sosyal destek ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak her ay ödenen evde bakım maaşlarına zam yapıldığı belirtildi. Asgari ücrete bu yıl gelen zam doğrultusunda pek çok ödemelere de zam geldi.

ÖDEMELER 4 BİN TL’YE ÇIKARILDI

Geçtiğimiz yıl 3 bin TL civarında ödenen ödemeler bu yıl gelen zammın etkisi ise 4 bin 336 TL’ye yükseldi. Evde bakım ödemeleri ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına her ayın 15’inden itibaren yatırılıyor. Ödemelerin il il yapıldığı belirtildi.

ÖDEME SORGULAMA

Evde bakım maaşının yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek için SMS atabilir ya da e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. E-devlet hesabınıza girdikten sonra Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama kısmı yazıp arama yapın.

Bunun dışında ödemesini Ziraat Bankası üzerinden alan vatandaşlar telefonlarının mesaj kısmından 4737 numaraya BAKIYE yazarak SMS göndererek sorgulama yapabilecek.

Exit mobile version