EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNDE SON DAKİKA: Resmi Gazete’de duyuruldu! Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL yatırılacak?

Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili önemi karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ikramiyelere ilişkin açıklama geldi. İşte merak edilen detaylar!

Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan açıklama sonrasında vatandaşlar emekli bayram ikramiyesinin miktarını ve tarihini araştırmaya başladı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KARARI

Geçtiğimiz günlerde emekli bayram ikramiyesi için yapılan açıklamada 2 bayramda da 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesinin 2 bin TL’ye çıkarılmasına karar verilmişti. Yayımlanan karara göre bayramın içerisinde olduğu ayda gelir ve aylık alma şartı ile Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenen 1100 TL’lik ikramiyeler artık 2 bin TL olarak ödenecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak olan zam oranı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından açıklanmıştı. 1100 TL olarak ödenen ikramiye 2 bin TL’ye yükseltildi. Buna göre emekliler iki bayramda da 2+2 4 bin TL olarak ikramiyelerini alabilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Şehit yakınları ve gaziler

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Ölüm aylığı alanlar

Şeref aylığı alanlar

Geçici köy korucuları

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Şampiyon sporcular,

Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri.