Emeklilere müjde! Resmi Gazete duyuruldu: Milyonlarca emekli bayram edecek

Gelen bir son dakika haberine göre milyonlarca emeklinin beklediği düzenleme hayata geçti. En düşük emekli maaşı geçtiğimiz günlerde 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığı açıklanmıştı. Aynı zamanda emekli bayram ikramiyesi için de 2 bin TL müjde gelmişti. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan müjdeye göre konu yürürlüğe girdi.

Aynı zamanda EYT’nin hızlandırılması için SGK personeline 3 ay fazla mesai verileceği belirtilmişti. Bu konu da Resmi Gazete’de yürürlüğe girerek yasalaştı.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

En düşük emekli maaşında artışı ve emekli bayram ikramiyesine yönelik düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milyonlarca vatandaşın beklediği düzenlemenin yürürlüğe girmesi sonrasında milyonlarca emekli sevinçten havalara uçtu. 5 Nisan Çarşamba günü yayımlanan Resmi Gazete düzenlemeleri şu şekilde:

Bayram ikramiyesi: Yapılan düzenleme ile birlikte emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı için verilen bayram ikramiyeleri 1100 TL’den 2000 bin TL’ye çıkarıldı.

En düşük emekli maaşı: En düşük emekli maaşı olarak ödenen 5 bin 500 TL 7 bin 500 TL olarak güncellendi.

Geçici işlere yönelik düzenleme: Yayımlanan kanun ile birlikte geçici işçi pozisyonlarında çalışanların çalışma süresi 11 ay 29 güne kadar uzatılacak.

Exit mobile version