Çocuğu olan ailelere müjde! İlkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilere para ödeniyor: Başvurular başladı

Artış gösteren giderler yüzünden geçinmek her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Ancak bu geçim özellikle çocuk okutan ebeveynler için daha zor bir hal almaya başladı. Bu kapsamda çocukların okul masraflarına destek olunması adına vatandaşlar destek ödemelerini araştırmaya devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre güzel haber PTT’den geldi.

Yapılan açıklamaya göre çocuğu olan ailelere müjde verildi. İlkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilere para ödeneceği belirtildi. Ödemeler değişebiliyor. Ayrıntılı bilgi almak için haberimizi okumaya devam edin!

DEVLET DESTEK ÖDEMESİ YAPACAK

Okula giden çocuğu olan ailelere destek olacak ödeme hakkında güzel haber geldi. Yapılan açıklamaya göre ilkokul, ortaokul ve liseye giden çocuğu olan ailelere destek ödemesi yapılacak. Başvurular ise başladı.

Devlet, çocuğu okula giden ailelere farklı miktarlarda ödeme yapıyor. Yapılan son açıklamaya göre başvuruların e-Devlet üzerinden başladığı açıklandı. Aynı zamanda bu yardımı her ay düzenli sosyal yardım ödemesi alan ailelere yapıldığı belirtildi. Çocuğu okula giden ailelere verilen bu yardımın miktarı çocukların okul seviyesine göre değişkenlik gösterebiliyor.

3.050 TL YARDIM

Öğrencilere verilen yardımın en az 3.050 TL olduğu açıklandı. SED yardımı için başvuru şartlarının da taşınması gerekiyor. Bunun için başvuru yapacak kişilerin hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerektiğinin altı çizildi.

Başvuruda bulunan kişiler sonuçlar olumlu olarak sonuçlandığı zaman ödemelerini PTT üzerinden alabilecek.

 

Exit mobile version