Emeklilere bir müjde daha verildi! Enflasyon zammı sonrasında ortaya çıktı: Emekli maaşlarında 10.950 TL gelişmesi

Geçtiğimiz günlerde verilen müjde sonrasında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak 7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan emekliler için herhangi bir açıklama yapılmamıştı. İşte bu noktada emeklilere enflasyon zammının geleceği ve bu zammında emeklilere memnun edecek seviyede olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde

Dün merakla beklenen enflasyon oranları ENAG ve TÜİK tarafından peş peşe açıklandı. Bunun üzerine Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’da önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun yaptığı açıklamasında Temmuz ayında yapılması gereken zammı ifade etti.

ERDURSUN’UN AÇIKLAMALARI

Bu konu hakkında Özgür Erdursun açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Mart ayı TÜİK enflasyonu %2.29, ENAG enflasyonu ise %5.08, TÜİK verilerine göre memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Temmuz 2023’de % 25.06 zam(enflasyon farkı) verilecek…ENAG’a göre ise %46.18 zam verilmesi gerekir! (3 aylık verilere göre 6 aylık ortalamayı hesapladım). 1 Temmuzda memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %20-22,5 arası zam (enflasyon farkı) verilir diye düşünüyorum”

EMEKLİ MAAŞLARINA REKOR ZAM

En düşük emekli maaşına 2 bin TL zam yapılarak maaşlar 7 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Fakat 7 bin 500 TL ve üzeri maaşı olanlara ek bir zam yapılmadı. Bu durum en düşük ve en yüksek emekli maaşı arasındaki makasın daralmasına neden oldu. Temmuz ayında bu emekliler de enflasyon zammını alacak. ENAG’ın hesaplamasına göre yüzde 46 oranında zam gelmesi halinde emekli maaşları 10 bin 950 TL’yi bulacak.

Exit mobile version