Dün indirim bugün bindirim! Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam geliyor: Bugün aldınız aldınız..

Geçtiğimiz yıl başlayan Rusya Ukrayna savaşı sonrasında akaryakıt fiyatları rekor seviyelere ulaşmıştı. Dalgalanma halen devam ederken dün LPG’de yapılan rekor indirim araç sürücülerini sevindirmişti. Ancak dün gelen indirim bugün yerini zama bıraktı! Gelen son dakika haberine göre bu gece yarısından itibaren benzine okkalı zam gelecek.

Brent petrol ve beraberinde dövizdeki değişiklik sonrasında akaryakıt fiyatları da anlık olarak değişmeye devam ediyor.

DÜN İNDİRİM BUGÜN BİNDİRİM

Brent petrolün düşmesi sonrasında bu sabah saatlerinde LPG’de 2 lira 12 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Bu indirim araç sahiplerini sevindirirken bugün kötü haber geldi. Bu gece yarısından itibaren benzine zam gelecek. Zammın miktarı resmen keyifleri kaçıracak.

BENZİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

Sektör yetkililerinden alınan son bilgiye göre 5 Mart Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarında 1 lira 11 kuruşluk zam yapılacak. Zamlı fiyatların hemen pompaya yansıtılması bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Exit mobile version