Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Trafik sigortalarında yeni dönem: Büyük değişiklik yapıldı! Erdoğan müjdeledi

Trafiğe çıkan her aracı zorunlu olarak her yıl trafik sigortası yaptırması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de bugün önemli bir karar yayımlandı. Gelen son habere göre Zorunlu Trafik Sigortası’nda hasarsızlık indirimi ve hasar sonrası prim artırım oranlarında değişiklik yapıldığı açıklandı. İşte detaylar..

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yeni karar yayımlandı. Gelen son habere göre hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş parçalar veya yeniden kullanılabilir parçaların tercih edilmesi halinde bu yüzde 20’ye kadar indirim uygulanabileceği açıklandı.

YÜZDE 5 ARTIŞ OLACAK

Aynı zamanda gelen son habere göre trafik sigortası tavan fiyatlarında artışa gidileceği açıklandı. 1 Mayıs tarihinden itibaren yüzde 5 artırım uygulanacak. Tavan fiyat artışı mayıs ayının başında yüzde 2 olacak.

İNDİRİM YAPILACAK

Bununla birlikte elektrikli araçlarla ilgili yeni bir karar alındı. Zorunlu trafik sigortası prim indiriminde yüzde 10 bir düşüş yapılacak. Kararın devamında ise hasarsızlık ve hasar sebebi ile prim artırım oranlarında da düzenleme yapıldı. Hasarsızlık indirimi yüzde 50 ile sınırlı olacak.