Asgari ücret ara zammı belli oldu: İşte asgari ücretlinin maaşının artacağı tarih! Milyonlar bu tarihi bekliyordu

En düşük emekli maaşı geçtiğimiz günlerde 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltildi. Aynı zamanda emekli bayram ikramiyelerine de zam yapılarak 2 bin TL’ye çıkarıldı. Gözler şimdi asgari ücret zammına çevrildi. Vatandaşlar arama motorlarında asgari ücret ara zammına dair sıkça araştırmalar yapıyor. Asgari ücret ara zammı resmen belli oldu. Peki, maaşlara ne zaman zam yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretliye de müjdeyi verdi. Önce emekliler daha sonra da milyonlarca kişinin maaşı olan asgari ücret için önemli açıklamalar yaptı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği merak konusuydu. AK Parti Grup Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağını müjdeledi. Bu açıklamaya göre asgari ücret ara zam resmen kesinleşmiş oldu!

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emekliler de aynı zamanda gelen müjde sonrasında en düşük maaşların ne zamandan itibaren yatırılacağını merak ediyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükselmesinden sonra zamlı emekli maaşlarının yatırılacağını araştırmaya başladıklar. Gelen son habere göre zamlı olan emekli maaşları nisan ayından itibaren hemen emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Aynı zamanda nisan ayına denk gelen Ramazan Bayramı için ödenen bayram ikramiyesi de 2 bin TL halinde zamlı olarak ödenecek.

Exit mobile version