Memur ve emekli kesime müjde geldi: Sonunda açıklandı! Milyonlarca kişi bayram etti

Memur ve emeklilere yapılacak olan zam miktarını açıklanan enflasyon rakamları belirliyor. Memur ve emekli kesime müjde geldi. Sonunda merakla beklenen enflasyon rakamları belli oldu. Milyonlarca emekli ve memurun temmuz ayında alacağı zamlı maaşın bir kısmı kesinleşmiş oldu. İşte merak edilen detaylar..

Memur ve emekliler yılda 2 defa enflasyon fark zammı alıyor. Enflasyonun sürekli artış göstermesi vatandaşların alım gücünü düşürüyor. Bu sebeple artık asgari ücretli vatandaşlara da ara zam yapılıyor. Mart ayı güncel enflasyon rakamları bugün TÜİK tarafından açıklandı. Detaylar haberimizde..

EMEKLİ VE MEMURA ZAM MÜJDESİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında emeklilere müjde vermişti. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesi sonrasında 1.100 TL olarak ödenen emekli ikramiyeleri de 2 bin TL’ye çıkarılmıştı. Şimdi gözler temmuz ayında yapılacak zam için enflasyon verilerine çevrildi. Açıklanan haziran ayı enflasyon verisi sonrasında emekli ve memur kesim temmuz ayında zamlı maaşlarını alabilecek.

ENFLASYON VERİLERİ KAÇ OLDU?

Memur ve emekli kesim için ödenen maaş zammı, yılda iki defa toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkı ile belirleniyor. Bu sebeple memurlar 3 aylık rakamlara göre yüzde 8’in üzerinde yüzde 4,52 oranında zam almaya hak kazandılar. Kesin zam miktarı haziran ayı enflasyon verilerinden sonra belli olacak.

Exit mobile version