Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Akaryakıt fiyatlarına son zamanların rekor indirimi: Fiyatlar çakılacak! Bu geceden itibaren indirim yapılacak

Rusya ve  Ukrayna arasında başlayan savaş bir dönem akaryakıt fiyatlarını uçurmuştu. Akaryakıt fiyatlarına son zamanların rekor indirimi yapılacağı açıklandı. Fiyatlar resmen çakılacak. İndirimin bu gece yarısından itibaren geçerli olacağı belirtildi. 4 Nisan Salı gününden itibaren geçerli olması beklenen indirimin detayları haberimizde..

Sektör yetkililerinden gelen son habere göre 4 Nisan Salı gününden itibaren LPG’ye 2 lira 1 kuruşluk bir indirim gelmesi bekleniyor. Yapılması beklenen dev indirim sonrasında fiyatların İstanbul’da 10 lira 13 kuruş, Ankara’da 10 lira 9 kuruş ve İzmir’de 10 lira 16 kuruş civarından satılması bekleniyor.

LPG’YE DEV İNDİRİM YAPILACAK

Gelen son bilgiye göre LPG’ye gece yarısından itibaren büyük bir indirim yapılması bekleniyor. Pompaya yansıtılması beklenen indirimin miktarı 2 lira 12 kuruş olarak açıklandı. Buna göre fiyatlar bütün şehirlerde düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN