Ev sahibi ve kiracıların dikkatine: Yeni dönem kararı açıkladı! Artık 3 bin TL ile 5 bin TL arasında olacak

Ev sahibi ve kiracılar son dönemlerde çeşitli konulardan ötürü anlaşmazlık yaşıyor. Onu ile ilgili TBMM’den güzel haber geldi. Yedinci yargı paketinin kabul edildiği açıklandı. Buna göre kiralık evlerde yeni dönem başlıyor.

Kiracı ve ev sahiplerinin arasındaki anlaşmazlıklar arabulucuda çözülecek. Kira tespit davaları, kira uyarlama davaları ve tahliye işlemleri de arabulucu ile niteliğe kavuşmuş olacak. Yeni dönem kararı açıkladı! Artık 3 bin TL ile 5 bin TL arasında olacak! İşte detaylar:

TBMM’DE KABUL EDİLDİ

Artış gösteren kira fiyatları sonrasında ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor. Kira fiyatlarında artışlar kiracıları zorlarken, ev sahipleri sürekli zam yapıyor. Ancak konuya ilişkin yargı paketinin TBMM’de kabul edildiği açıklandı. Buna göre artık ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arabulucuda çözülecek.

3 BİN 5 BİN TL ARASINDA

Özellikle İstanbul’da kira dışında aidatlar da ciddi problem olmaya başlamıştı. Sarıyer, Ataşehir, Bakırköy ve Bahçeşehir gibi pek çok bölgede aidatların fazlalığından şikayetler artmaya başlamıştı. Aidat için 3 bin TL’den 5 bin TL’ye kadar kesim kesim farklı rakamlar ödeniyor. Buna göre arabulucular aidat anlaşmasına da bakacak.

Bu yargı paketinin içerisinde haciz uygulamasının da değiştiği belirtildi. Ev eşyalarına haciz gelmeyecek. Buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi eşyalar haczedilebilecek ancak özel eşyalar (bilgisayar, telefon vb.) haciz yapılamayacka.

Exit mobile version