Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB’den öğrenciler için yeni duyuru! Tatil edildi: O karar açıklandı

Okula giden öğrencileri yakından ilgilendiren flaş bir karar alındı. Veliler ve öğrencilere duyurulan son dakika kararına göre bazı illerde okullar tatil edildi. Öğrencileri sevindiren haberin detayları belli oldu. İl il tatil edilen okullara ilişkin detaylar açıklandı. MEB 2023 takvimi de haberimize eklendi.

Milyonlarca öğrenci okullar ilişkin son dakika gelişmeleri takip ediyor. Mart ayında aniden başlayan kar yağışı pek çok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu. Bu habere öğrenciler çok sevinirken veliler üzüldü. Aynı zamanda bayram dönemindeki tatil için de yeni bir gelişme yaşandı. MEB’in duyurusu ve detaylar haberimizde:

Mart ayında etkili olan kar yağışı pek çok şehirde okulların tatil edilmesine neden oldu. Gelen son dakika haberine göre öğrenciler için flaş bir duyuru yapıldı. Bazı illerimizde okullar tatil edildi.

VELİLER ÜZÜLECEK ÖĞRENCİLER BAYRAM EDECEK

Muş ili için valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Elverişsiz hava şartları; yoğun kar yönünde meteorolojik uyarı ve bazı çatılarda meydana gelen hasarın henüz giderilmediği değerlendirildiğinde herhangi bir riskli durumun önüne geçmek için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 31 Mart 2023 Cuma (bugün) il genelinde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür”

MEB 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

12 Eylül 2023 Okullarda birinci dönem başladı.

14-18 Kasım birinci ara tatil uygulandı.

23 Ocak-20 Şubat yarıyıl tatili yapıldı. (Deprem sonrası güncellendi)

17-20 Nisan Okullarda ikinci ara tatil yapılacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek.