Su faturasını şak diye düşürün! Yapmanız gereken şey çok basit: Kimsenin aklına gelmiyor

Her geçen gün giderlerin artmasının yanında faturaların zamlanması sebebiyle pek çok kişi faturaları düşürmenin yolunu arıyor. Özellikle yüksek gelen faturalar evin bütçesini olumsuz olarak sarsıyor. Ancak çoğu kişinin farkında olmadığı noktalar sayesinde su faturasını düşürebilirsiniz. İşte su faturasını düşürmenin en etkili 6 yolu:

Her ay yüksek gelen faturalardan şikayet edenler arama motorlarında faturaları düşürmenin yollarını arıyor. Özellikle elektrik, su ve doğalgaz faturaları bütçeyi zorlayabiliyor. Gözden kaçırılan bazı kullanım hataları su faturasının yüksek gelmesine neden oluyor. Sizler de aşağıda sıraladığımız metotları uygulayarak su faturasını düşürebilirsiniz.

MUTLAKA KONTROL EDİN

Çoğu kişi ufak ufak damlatan muslukları pek fazla önemsemez. Ancak muslukların gece boyu zamlaması büyük maliyetler olarak karşınıza çıkabilir. Su kaçakları bütçenize ciddi zarar verebilir. Tesisatınızın ve musluklarınızın iyi çalıştığından mutlaka emin olmanız gerekiyor.

TUVALETİNİZ VERİMLİ OLSUN

Yapılan araştırmalara göre bir evdeki banyo suyu kullanımı evin su kullanım oranının yüzde 30’unu oluşturmaktadır. Bu da ciddi bir miktar olarak karşımıza çıkmaktadır. Su faturanızın düşük gelmesi için mutlaka yüksek verimli tuvalet kullanmanız gerekmektedir. Geleneksel bir tuvalet ile yüksek verimli tuvalet karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 50 bir verim alabileceğiniz ortaya konulmuştur.

DUŞTAKİ SÜRENİZİ AZALTIN

Dışarıdan bakıldığında basit görünse de duş sürenizi 5 dakika gibi bir süre ile sınırlandırarak su faturanıza olumlu katkıda bulunabilirsiniz.

MUSLUKLARINIZI KAPATIN

El yıkarken, diş fırçalarken, bulaşık yıkarken ya da sabahları yüzünüzü yıkarken mutlaka suyu kapalı olarak kullanın. Bir musluk su ortalama bir dakika içerisinde 2 galon su harcayabilir. Bu da faturanızın yükselmesine neden olabilir.

SUNİ ÇİM KULLANIN

Her geçen yıl artış gösteren çim ve bahçe bakım maliyetleri pek çok ev sahibinin suni çim kullanmasına neden oldu. Hiç su kullanmayı gerektirmeye suni cim su faturanızın düşmesini sağlar.

BULAŞIKLARI ELDE YIKAMAYIN

Su tasarrufu yapmanın en önemli yolu bulaşıkları makinede yıkamaktır. Bulaşık ya da çamaşır makinesini tam kapasite dolu olarak kullanmanız önerilmektedir. Makineleriniz ne kadar dolu olursa olsun hep aynı miktarda enerji ve su kullanacaksınız. Bu sebeple tam dolu olarak kullanmaya özen gösterin.

Exit mobile version