EYT MAAŞ TARİHİ: 2023 EYT maaş ödeme tarihi belli oldu! İlk maaşlar ne zaman ödenecek? Eylül ayına mı kaldı?

Son dönemlerde vatandaşlar EYT maaş tarihi araştırması yapmaya başladı. EYT müjdesi gelmesinden sonra ilk maaşın gecikip gecikmeyeceği merak konusu oldu. Peki, EYT ilk maaşlar ne zaman ödenecek? EYT ilk maaşlar eylül ayına mı kaldı? İşte EYT hakkında merak edilen bütün detaylar..

31 Mart Cuma EYT gelişmeleri merak ediliyor. İlk maaşların ne zaman olacağı araştırılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için yapılan düzenleme geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başvuru süreci nisan ayında maaş almak isteyenler için sona eriyor.

EYT MAAŞLARIN NE ZAMAN YATIRILACAK?

EYT’liler için yapılan açıklamaya göre ilk maaşlar nisan ayı içerisinde yatırılacak.

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Tabii, yasal süreç öyle başlıyor. Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra ilk ayın başında maaşlar müracaatlara göre ödenecek. Panik yapmaya gerek yok. e- Devlet üzerinden müracaat edebilirler, bir sorunla karşılaşırlarsa e-Devlet üzerinden ki karşılaşmayacaklarını zannediyorum, o zaman bizzat giderek müracaat edebilirler. Mart ayı içerisinde bu olur”

EYT’LİLERE DE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK

Bakan Bilgin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında bayram ikramiyeleri için, ““En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2 bin TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15.6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version