Müjdeli haber bu sabah TBMM’den geldi! Emekliler için bomba gelişme: Son dakika duyuruldu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Güzel haber TBMM’den duyuruldu. Gelen son dakika haberine göre en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasını içeren teklif TBMM’de kabul edildi. Konuya ilişkin detaylar haberimizde:

En düşük emekli maaşı geçtiğimiz günlerde 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılacağı açıklanmıştı. Konu TBMM’de gece yarısı yasalaşırken, düzenleme ile birlikte bayram ikramiyelerinde de artış yapıldı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ 2 BİN TL OLDU

Bir değişiklik de emeklilerin bayram dönemlerinde yıl içinde 2 defa altığı emekli ikramiyeleri ile ilgili oldu. Alınan karar kapsamında bayramın içinde olduğu ayda gelir ve aylık alma şartı ile emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenen ikramiyelerin miktarı 1.100 TL’den 2 bin TL’ye çıkarıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELTİLDİ

Alınan karar kapsamında en düşük emekli maaşı olan 5 bin 500 TL’nin 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesine karar verildi. Aynı zamanda güvenlik korucuları ve vefatları halinde hak sahiplerine bağlanan aylık miktarı da 7 bin 500 TL oldu.

GEÇİCİ İŞÇİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME

Aynı zamanda geçici işçi çalıştırma süresi de uzatılıyor. Geçici işçi pozisyonlarında çalışma süresi 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu konunun uzatılmasında idare, kurum ve kuruluşun ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak.

Exit mobile version