Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Güzel haber TBMM’den geldi: Emeklilere müjdeli haber! Son dakika duyuruldu

Meclis’ten milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren önemli bir haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşını 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkartıldığını duyurmuştu. Aynı zamanda Ramazan ve Kurban Bayramı için verilen ikramiyelerin de 2 bin TL’ye çıktığı açıklandı.

Konuya ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye ikramiyelerin de 2 bin TL’ye çıkarılması geçici işlerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi.

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILACAK

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre gazilere verilen aylıkların sosyal güvence olup olmadığına bakılmadan net asgari ücrete yükseltilecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM

Emeklilere hem ramazan hem de Kurban Bayramı’nda yılda iki defa ödenen bayram ikramiyelerinin 2 bin TL’ye çıkarılacağı açıklandı. 1.100 TL olan ikramiyeye 900 TL ödenerek 2 bin TL’ye yükseltilmesi öngörülüyor.

Son olarak da merkezi yönetim ve kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) geçici işçi statüsünde çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınmasının da önü açılıyor.