Koronavirüs aşısında flaş karar! Yan etki görenler dikkat: Para ödenmesine karar verildi

Bir dönem dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına ilişkin yeni bir karar alındığı duyuruldu. Yapılan son açıklamaya göre Almanya’da Covid-19 aşılarının sebep olduğu ağır yan etkiler sebebi ile başvuranlara tazminat ödenmesine karar verildi. İşte detaylar..

Koronavirüs salgınına karşın aşılama çalışmaları bir dönem tüm dünyanın gündemindeydi. Aşılardaki yan etkiler sebebi ile mahkemeye başvuran 301 kişiye tazminat ödemesi yapılmasına karar verildi. Buna göre bu kişiler ömür boyunca emekli maaşı alabilecek.

KORONAVİRÜS AŞISI AĞIR YAN ETKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Koronavirüs aşısının ağır yan etkilere neden olduğu 301 kişi Almanya’da mahkemenin yolunu tuttu. Eyalet yöntemini tarafından yapılan son açıklamaya göre bu durum basında geniş yer tuttu. Mart ayından itibaren 6 bin 977 kişinin başvuru yapmış olduğu ancak 2 bin 300 kişinin başvurusunun reddedildiği açıklandı. Sadece 301 kişinin başvurusu kabul edildi. Diğer kişiler üzerinde de çalışmalar yapılıyor.

AYLIK TAZMİNAT ÖDENECEK

Mahkemeye yapılan başvuruları kabul edilen 301 kişi ömür boyu temel emekli maaşı alabilecek. Yetkililer tarafından gerekli görüldüğü sürece bu kişilerin tedavi masrafları devlet tarafından karşılanacak.

AĞIR YAN ETKİLER NELER?

Covid-19 aşısının ağır yan etkileri arasında kalp kası iltihabı, venöz sinus trombozu ve bir sinir sistemi hastalığı olan Guillan-Barre Sendromu bulunuyor.

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre BionTech, Moderna, Astrazaneca ve Johnson Johnson aşılarından kaynaklı olan bu yan etkiler belirtilen sayıdan 40 kat daha fazla.

Exit mobile version