Bakan Bilgin çok net açıkladı: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücretle emekli maaşları arasındaki makas daraldı

Emekli maaş ve ikramiyelerine gelen zamlardan sonra milyonlarca kişi asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasından sonra asgari ücrete ek zam beklenti talebi resmen tavan yaptı. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında çok net ifadeler kullandı. Peki, asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücretle emekli maaşları arasındaki makasın daralmasından şikayetçi olan vatandaşları üzecek haber geldi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamasında “Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir” dedi.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Erdoğan 2023 yılına ait asgari ücreti açıklarken, ara zamdan gerekli durumda geri durmayacaklarını belirterek, “Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız” demişti.

Asgari ücrete 2023 yılı için yüzde 54,66 oranında zam yapılmıştı. Buna göre brüt 10 bin 8 TL olan asgari ücret net olarak 8 bin 506 TL’ye çıkarılmıştı. Erdoğan açıklamasında işverenlere işçi başına 250 TL destek verileceğini de belirtmişti.

Exit mobile version