Bakan Bilgin müjdeyi verdi: O ödemeler artık asgari ücret seviyesine çıkarıldı! Hesaplara 8.500 TL yatırılacak

Gelen bir son dakika haberine göre en düşük emekli maaşı geçtiğimiz günlerde 7 bin 500 TL, emekli ikramiyeleri ise 2 bin TL’ye yükseltilmişti. Bunun üzerine bir açıklama geldi. Gazi maaşları için yeni bir düzenleme yapıldığını duyuran Bakan Bilgin ödemelerin asgari ücret seviyesinde olacağını müjdeledi. İşte detaylar..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında, “Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz” dedi.

BAKAN BİLGİN MÜJDEYİ VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklanmasında “Meclis’e sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş Gazilerimizin yanındadır” dedi.

Bakan Bilgin müjdeyi verdi: O ödemeler artık asgari ücret seviyesine çıkarıldı! Hesaplara 8.500 TL yatırılacak

Emekli maaşlarına ilişkin zam kararını da geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında müjdeyi şu şekilde vermişti:

“Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun”

 

Exit mobile version