Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Büyük zammın tarihi açıklandı: 3 katı zam gelecek! 10 bin TL’nin altında bir tane bile kalmayacak

Büyük zam için resmen tarih verildi! Elinde parası olanların hemen harekete geçmesi gerektiği belirtildi. Akıllı telefonların fiyatları son dönemlerde ciddi derecede artmıştı. Vatandaşların belini büken telefonları yeniden artışa geçecek. Gelen son habere göre 28 Mart tarihinde yürürlüğe girecek olan düzelemeden sonra cep telefonlarına 3 katı zam geleceği belirtildi.

Yapılan son açıklamaya göre adet başına gümrük fiyatı 200 dolardan 350 dolara çıkarıldı. Buna göre cep telefonlarına en az 2 bin 500 TL zam gelirken, en düşüğünün fiyatının 10 bin TL olacağı belirtildi.

YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Ülkemizdeki ekonomik kriz hızla devam ederken, özellikle elektronik cihazlara ulaşım hızla azalıyor. Vatandaşlar cep telefonu almak için ince eleyip sık dokumaya başladı. Ticaret Bakanlığı’nın getirmiş olduğu 2020 yılından bu yana yürürlülükte olan gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için yeni bir düzenleme yapıldığı belirtildi.

350 DOLARA YÜKSELTİLDİ

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda adet başına birim gümrük kıymeti, 200 dolardan 350 dolara yükseltildi. Tebliğ 28 Mart’ta uygulanmaya başlayacak.

3 KATI ZAM GELİYOR

Yeni düzenleme ile birlikte 28 Mart tarihinden itibaren en az 2 bin 500 TL zam yapılacak. Buna ÖTV, KDV, TRT Bandrol ücreti gibi diğer vergiler de eklenince telefonun fiyatı 10 bin 500 TL’ye kadar çıkacak.