Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

BU TARİHE DİKKAT: Trafik cezaları siliniyor! Son başvuru tarihi ne zaman?

Gelen bir son dakika haberine göre borç yapılandırma yasası yürürlüğe girdikten sonra detaylar da kalem kalem belli olmaya başladı. Trafik cezalarında da yapılandırmayla cezası olanlara büyük bir fırsat ortaya çıktığı açılandı. Peki, son başvurun tarihi ne? İşte silinen trafik cezalarına ilişkin son detaylar

Borç yapılandırma trafik cezası olanları da yakından ilgilendiriyor. Trafik cezasını peşin olarak ödemek isteyenlere hem ana parada hem de enflasyon farkında indirim yapılacak aynı zamanda faizin tamamının da silineceği belirtildi. Kısaca 4.538 TL’lik borç 1.871 TL’ye inmiş olacak. Son başvuru tarihinin 31 Mayıs olduğu belirtildi.

YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILACAK

Yapılandırma yasası pek çok kişiyi kapsıyor. Yasa ile borçların tamamen silineceği belirtildi. Borçların büyük bir kısmı yapılandırma ile önemli ölçüde düşecek. Borçlar 30 Haziran tarihine kadar peşin bir şekilde ödenirse yüzde 25 indirim yapılacak.

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?

Bu yapılandırma paketi diğer paketlere göre önemli bir farkı içeriyor. Vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022’den önce olduğu halde 1 Ocak itibarıyla ödenmemiş ve tüm tahsil daireleri itibarıyla asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında bulunanların tahsilinden vazgeçilecek. Bu işlem için başvuru yapılmayacağı belirtildi.