Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emeklilere seçim öncesi müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde NTV canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Programda emekli maaşlarına ilişkin müjdeyi vermesi emekliler tarafından sevinçle karşılandı.

EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 36’DAN FAZLA ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere müjde verdi. Yapılan son açıklamaya göre nen düşük emekli aylığı 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltileceğini açıkladı. Bu şekilde emekli maaşlarına yüzde 36’dan fazla zam yapılmış olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL

En düşük emekli maaşlarına zam yapılacağı açıklandı. Erdoğan, yaptığı açıklamasında “Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

BAKAN BİLGİN GÖRÜŞME YAPTI

Aynı zamanda dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Kazım Ergün ile görüştü. Düzenlenen görüşme sonrasında basın açıklaması yapan Ergün, en düşük emekli aylığını yükseltecek çalışmalar üzerinde yoğunlaştıklarını önerilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacaklarını söylemişti.