Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

SGK bilinmeyen o detayı açıkladı: Çoğu kişi bilmiyor! Emekli olmayanlara toplu para verilecek

SGK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Milyonlarca kişi heyecanla EYT yasasını bekliyordu. Geçtiğimiz haftalarda Meclis’ten geçen ve Resmi Gazete’de yayımlanan EYT artık yürürlükte! Bundan sonra pek çok kişi ilk maaşını almak için gün saymaya başladı. Ancak EYT’ye sevinen kadar üzülen de oldu. Çünkü pek çok kişi emekli olamadı. Emekli olamayanlara SGK’dan toplu para iadesi yapılacağı açıklandı.

Fazladan yapılan borçlanma ödemelerinin de bu şekilde iade edileceği açıklandı. Yapılacak olan prim ödemelerine ilişkin merak edilen detaylar haberimizde:

EYT yasası çıktın ancak bu kanundan yararlanamayan pek çok kişi bulunuyor. SGK ise konuya ilişkin bir detaya açıklık getirdi.

25 YILDAN AZ HİZMET SÜRESİ OLANLAR

Takvim Gazetesi’nin aktardığı habere göre asker, memur, subay, gedikli erbaşlar hakkında ahlak noktasında hüküm, yetersizlik, disiplin nedeniyle veya askeri mahkemelerce verilecek kararlar üzerine yasanın yayımlandığı 3 Mart ve sonrasında işten ayrılınılması durumunda emeklilik hakkında yararlanabilecek. Bu kapsamdaki kadın ve erkek personeller için 25 yıl hizmet koşul şartı aranacak. 25 yıldan az hizmet süresi olanlar için toptan prim iadesi yapılacak.

TOPTAN İADE YAPILACAK

Emeklilik için gerekli olan prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar müracaat etmeleri halinde ödene prim tutarlarını toplu bir şekilde geri alabilecek. Buna isteğe bağlı borçlanma paralarının da dahil olacağı belirtildi.