EYT emeklilerine müjde! Bayram ikramiyesi ve 1,5 maaş duyurusu geldi: Emekliler sevinçten göbek atacak

EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişiye emeklilik müjdesi gelmişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar artık SGK merkezlerine giderek ya da E-Devlet üzerinden başvuru yaparak emekli olabilecek. Mart ayı için müracaat edenlere güzel haber geldi. Buna göre EYT’liler hem bayram ikramiyesi alabilecek hem de enflasyon farkı eklenen maaşlarını alabilecek.

Gelen son bilgiyle göre ilk maaşlarına en az 1,5 maaş hesaplarına yatırılacağı ifade edildi. Ancak bundan yararlanmak için başvur tarihlerini kaçırmamak gerekiyor. İşte detaylar..

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK

EYT düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yıllardır emekli olmayı bekleyen ancak bir türlü yaş kriterinden dolayı emekli olamayanlar başvurularını yaptı. EYT’liler Nisan ayında Ramazan Bayramı ikramiyesi, Haziran ayında ise Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek.

Bu ay emekli maaşları için başvuru yapanlar için maaş hesabı 1 Nisan tarihinden itibaren başlamış olabilecek. Buna göre tahsis numarasının son rakamına göre Nisan ayının 17’sinden itibaren peşin olarak Nisan ve Mayıs maaşlarını alabilecekler.

Sabah’ta yer alan habere göre EYT’liler mayıs ayında 2 emekli maaşını ve Nisan ayının farkını toplu bir şekilde alabilecek. Bu şekilde herhangi bir hak kaybının da önüne geçilmiş olunacak.

MART AYINDA BAŞVURMANIZ GEREKİYOR

Emekli ikramiyeleri ise Mart ayı içinde başvuran emekliler için geçerli olacak. Emekliler ilk bayram ikramiyelerini Nisan ayında bayramdan önce hesaplarında görmüş olacaklar.

Exit mobile version