Editörün SeçtikleriGündemPolitika

YSK son dakika duyurdu: 3 cumhurbaşkanı adayının başvurusu reddedildi

Gelen bir son dakika haberine göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başvuruda bulunan 3 cumhurbaşkanı adayı için ret kararı verdiğini açıkladı. 3 ismin müracaatlarını bizzat kurula yapmaması sebebi ile başvurularının reddedildiğini 9 başvuruda ise eksik evrak olduğunu belirtti. İşte detaylar

YSK internet web sayfası üzerinden 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem milletvekili genel seçimlerinde seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvuruları reddedilenler ve eksik evrakı olan başvurucularla ilgili kararını yayımladı.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILMAMIŞ

Yayımlanan karara göre Murat Hakan Uza ve Cem Cengiz Uzan’ın başvuruları bizzat YSK’ya yapılmadığı için reddedildi. Bununla birlikte posta yolu ile müracaat eden Hürrem Ayaz’ın başvurusu da aynı gerekçe ile reddedildi.

9 İSİM EKSİK EVRAK VERDİ

İrfan Uzun’un mal bildirim formunun eksik olduğu, Davut Turan’ın, fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin bulunmadığı belirlendi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneği, 6 vesikalık fotoğrafı, fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olduğu tespit edildi.

Evraklarının eksik olanların bugün 17.00’ye kadar eksiklikleri tamamlamaması halinde başvuruları reddedilecek.