Bu yıl Ramazan daha kısa sürecek! Sebebi belli oldu: Ramazan kaç gün sürecek 2023

Tüm Müslüman aleminin heyecanla beklediği bereket Ramazan ayının ilk teravih namazı yarın kılınacak. Aynı zamanda yarın gece oruç tutacaklar ilk sahura kalacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak. Bu yıl ramazanın ne kadar süreceği merak konusu olmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından ay hesaplamalarına göre Ramazan bu yıl biraz daha kısa sürecek. Sebebi ise açıklandı.

Bu yıl Ramazan ayı diğer yıla göre biraz daha kısa sürecek. Şevval ayının hilali Ramazan’ın 29. Akşamı ortaya çıkacak. Bu sebeple bu yıl ramazan 29 yıl sürecek.

On bir ayın sultanı geldi! İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba akşamı kılınacak. 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak.

DİYANET AÇIKLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt yaptığı açıklamasında kameri takvime göre ayın dünya etrafında döndüğü sürenin 20 gün ve birkaç saat olduğunu belirtti. Ramazan ayının bazen 29 bazen de 30 gün sürmesinin dönme hareketi ile ilgili olduğunu belirterek, “Bu ramazan da 29 gün sürecek. Greenwich saatiyle hilalin 23 Mart sabahında görüleceği öngörülüyor.” bilgisini verdi.

BAYRAM NE ZAMAN?

Çok önemli ibadetlerin yapıldığı bu ay sonrasındaki bayramın tarihi de merak ediliyor. Kadir Gecesi 17 Nisan’da Ramazan Bayramı ise 21 Nisan’da başlamış olacak. Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre fitre miktarı 70 TL olarak belirlendi.

Exit mobile version