Bilim, TeknolojiDünyaEditörün SeçtikleriEkonomi

Facebook ve Instagram kullananlar üzülecek: Ücretli oluyor! Bu şekilde kullanım için artık para ödeyeceksiniz

Tüm dünyanın en çok kullandığı sosyal medya uygulamaları için kötü haber geldi. Gelen son habere göre Facebook’un ana şirketi olan Meta, kullanıcıların kimliklerini doğrulayarak aylık 15 dolar ödeyerek Instagram ve Facebook’u mavi tik ile kullanabilecekler. Bu hizmete imkan veren Meta Verified isimli yeni abonelik hizmeti ise başladı.

İlk olarak ücretli mavi tik alma uygulaması Twitter’de gündeme gelmişti. Kısa bir süre tüm dünyanın soru işareti ile baktığı bu duruma Meta da giriş yapmak üzere. Twitter için uygulanan ücretli mavi ytik özelliği artık Facebook ve Instagram için de geleceği açıklandı.

ÜCRET NE KADAR?

Zuckerberg yaptığı açıklamasında artık Facebook ve Instagram için doğrulanmış hesap rozetinin  para ile satılacağını açıklamıştı. Buna göre web kullanıcıları 11,99 dolar Android ve IOS kullanıcıları 14,99 dolar ödeyecek.

Doğrulanmış hesap rozetini satın alan kullanıcılar mavi tik rozeti dışında taklitlerine karşı hesapların korunması, müşteri hizmetlerine direkt iletişim gibi çeşitli hizmetlere de kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilecekler.