Parmaklardaki kanser belirtisi açıklandı! Hemen parmaklarınıza bakın

Çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunan kanser için önemli bir açıklama yapıldı. Herkesin bildiği gibi kanserde erken tanı büyük önem taşıyor. Kanserin az bilinen belirtilerden biri parmaklarda ortaya çıktı. Uzmanların yaptığı açıklama ve parmaklardaki kanser belirtisi haberimizde

En sık görülen kanser türlerinden birinin akciğer kanseri olduğunu hemen hemen herkes biliyor. Bu hastalığı erken teşhis etmek hastalığın seyri ve tedavisi açısından çok önemli.

PARMAKLARA DİKKAT EDİN

Akciğer kanseri için belirtiler incelendiğinde genel olarak herkes göğüs bölgesine dikkat ediyor. Ancak parmaklardaki ufak değişiklikler de kanserin erken ve önemli belirtisi olarak görülüyor.

Konuya ilişkin Cancer Research UK’deki sağlık görevlileri bazı kişilerdeki parmak çomaklanması olarak da adlandırılan şişmiş parmakları ve tırnakların olduğunu söyledi. Bu durumda genellikle kanser olmayan ancak akciğer ve kalpteki sorunları işaret eden bu duruma öne vermek gerekiyor.

PARMAKLARINIZA BAKIN

Çomak rahatsızlığına neyin neden olduğu henüz tam belli değil. Ancak uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda bunun parmak uçlarındaki küçük kan damarlarına sıkışan megakaryositler gibi büyük hücrelerden kaynaklanabileceğini belirtiyor.

SIK GÖRÜLEN AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ

Kilo kaybı

Yorgun hissetmek

İştahsızlık

Kanlı balgam

Nefes kesilmesi

Uzun süre deva eden öksürük

Exit mobile version