Bakan açıkladı! Gelibolu-Eceabat yolu ile senede 161 milyon tasarruf! Aynı zamanda seyahat süresi de 25 dakikaya düştü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk ulusunun destan yazmış olduğu Çanakkale’de yarın Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu’nun açılışının yapılacağını paylaştı. Yolun bölünmüş yol standardına yükseltilmesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı için hızlı, güven dolu ve konforlu bir bağlantının sağlanacağı ve aynı zamanda yolculuk süresinin de 20 dakika kadar kısalacağını söyledi.

BÖLÜNMÜŞ YOL STANDARDINDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, şanlı Türk tarihi içinde Çanakkale’nin yerini aldığını belirterek, Çanakkale’nin Asya ve Avrupa kıtalarını birbiriyle, Karadeniz ile Marmara Denizi’nin dünyaya bağlaması açısından son derece önemli bir geçiş noktasında olduğunu açıkladı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, ‘Çanakkale’nin ulaşım standardını yükseltecek olan karayolu yatırımları çerçevesinde, Avrupa yakasında tarihi yarımadada ulaşımı sağlamakta olan Gelibolu Eceabat Yolu, bitümlü sıcak karışım olarak kaplamalı bölünmüş yol standardında projelendirilmiş oldu.

YOL HİZMETE AÇILIYOR

Bahsi geçen projenin 32 kilometresini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın katılımıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Sona eren kesimde tek tüpü inşası yapılan 2 bin 560 metrelik T-1 Tüneli, 644 metrelik de T-1A Tüneli, 1355 metrelik ise T-2 Tüneli ile 792 metrelik T-3 Tüneli olmak üzere toplam olarak 5 bin 351 metre uzunluğunda olan dört tane tünel yer almakta’ dedi.

Proje ile daha öncesinde tek yol olarak hizmet veren yolun bölünmüş bir yol standardına yükseltildiğini ve Havsa, Uzunköprü, Keşan, Gelibolu, Eceabat, Çanakkale koridorunun sona ermesini hedeflediğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti; ‘Gelibolu-Eceabat Yolu ile 1915 Çanakkale Köprüsü’ne ve içinde her biri ayrı bir kahramanlık örneği olan birçok sayıda anıt, yazıt, şehitlik, siper yer alan, ülkemizin ve milli benliğimizin dünya kamuoyuna tanıtım anlamında da önemli olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’na güvenli, hızlı ve aynı zamanda konforlu bağlantı sağlanmış olundu.

Proje çerçevesinde inşası yapılan tüneller ile doğal, tarihi ve arkeolojik sit alanlarıyla bölgenin dokusunun korunması da sağlanmış oldu.

Exit mobile version