Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Rus Lider için şok açıklama! Putin’in tutuklanmasına karar verildi!

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden yeni karar! Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin için savaş suçu işlemiş olduğu iddiası ile tutuklama kararı çıkartmış oldu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, dün Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin hakkında Ukrayna’ya dair yapmış olduğu barbarca işgali sebebi ile tutuklama emri çıkartmış oldu. Daily Mail’de yer alan bir habere göre de, UCM Putin’i, askerlerinin Ukrayna’da işlemiş olduğu savaş suçundan dolayı sorumlu olduğuna dair bir karar aldı.

UKRAYNA SAVAŞI NEDENİ İLE TUTUKLAMA KARARI

Yargıçlar şüphelilerin Ukraynalı çocuklar için zararlı olacak şekilde, nüfusun yasadışı bir şekilde sınır dışı edilmedi ve aynı zamanda Ukrayna’nın işgal altında bulunan bölgelerinden Rusya Federasyonu’na nüfus transferi gerçekleşmiş olduğunu değerlendirmiş oldu. İddiaya göre de yargıçlar gizli bir şekilde tutuklama emri çıkarmayı düşündüler fakat bu emrin kamuoyuna açıklanmasının suçların daha çok bir şekilde işlenmesinin önlenmesine katkısı bulanabileceğine dair karar aldılar.

Yeni karardan sonra ise Ukrayna’dan açıklama gelmiş oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, ‘Bu karar sadece bir başlangıç niteliğindedir’ değerlendirmesi yapmış oldu. Rusya tarafı ise mahkemenin almış olduğu bu kararı tanımadıklarını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından gelen açıklamada da şu ifadeler yer almış oldu, ‘Bu kararın bizim için herhangi bir şekilde önemi bulunmamaktadır’.

RUS TARAFI KARARI TANIMADI

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında yeni karar çıktı. Ancak açıklanan yeni karar gündeme şok etkisi ile oturdu. Ukrayna tarafından ve Rusya tarafından alınmış olan yeni kararla alakalı olarak açıklamalar da geldi. Ukrayna tarafından gelen açıklamada alınmış olan yeni kararın daha başlangıç niteliğinde bir karar olduğu ve devamının da geleceği ima edildi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı’nca da açıklama geldi. Rus tarafı ise Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin açıklamış olduğu bu kararı hiçbir şekilde tanımayıp kendileri için bir önemi olmadığı söylendi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin aldığı bu karar sonrasında, nasıl bir yol izleyeceği ise merak edilmekte. Putin için tutuklama kararının uygulanıp uygulanmayacağı şuan için bilinmiyor.

Exit mobile version