Gündem

Uzman isim Canan Karatay’dan Ramazan’da muhakkak yenilmesi gereken o gıda! ‘Süper besin’ olarak açıkladığı yumurtanın faydaları!

Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenmeyle alakalı olarak yapmış olduğu dikkat çekici açıklamalar ile gündeme gelmekte. Ramazan ayının gelmesi ile iftarda ve sahurda nasıl beslenmek gerekli soruları gündem de yer almakta. Uzman isim, süper besin adı vererek Ramazan ayında mutlaka tüketilmesi gerekli olan sağlıklı gıdayı için açıklama yaptı.

GÜN BOYUNCA DİRENÇ SAĞLAR

Ramazan ayı içinde tutulan oruçlarda gün boyunca direnç ve sağlıklı kalabilmek adına iftarda ve sahurda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek son derece önemlidir. Uzmanlar he yıl yapmış oldukları açıklamalarda Ramazan ayı içinde uzak durulması ve yenilmesi gereken gıdaları açıklamakta. Sağlıklı beslenme ve hastalıklar hakkında yapmış olduğu açıklamalar ile gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay bu süreç için yenilmesi gereken o süper besin hakkında bilgi verdi.

KÖY YUMURTASINI ŞİDDETLE TAVSİYE ETTİ

Uzman isim, önceki yapmış olduğu açıklamada da yumurtanın faydalarından sıklıkla bahsetmekteydi. Özellikle köy yumurtası yenilmesini tavsiye eden Karatay, haşlanmış olan yumurtanın birçok haslık için koruma kalkanı olduğunu açıkladı. Fakat yenilen yumurtanın haşlanma derecesi ile miktarı da son derece önem taşımakta. Canan Karaya bunun yanı sıra da yüksek oranda kalsiyum ile protein içinde bulunduran yumurtanın orta miktarda haşlanması gerektiğini de burguladı. Karatay, sağlıklı yaşamanın sırrı olarak yumurtaya dikkatleri çekmiş oldu.

YUMURTANIN FAYDALARINI AÇIKLADI

Canan Karatay, ‘Sahur sırasında yumurta yenmeli. Süper bir besin kendisi. Omlet yapıldığında veya tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında da güçlü ve gerçek bir gıda olarak karşımıza çıkar. Tüm günün enerjisini, yağlarını ve minerallerini sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramamaktadır. Onun için tereyağlı yumurta tavsiye ediyorum. Kolesterolümü yükseltir diye de bir korkunuz olmasın. Çünkü yumurtanın sarısında bulunan kolesterol hiçbir zaman kana geçip de kolesterol için yükseltici etkide olmaz.

  • Kemikler için güçlendiricidir.
  • Kanda bulunan demir miktarı için düzenleyici görevi görür.
  • Kilo vermeye de yardımcı olur
  • Beyin sağlığı için etkili bir gıdadır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri ardır.
  • Haşlanmış yumurta mineral açısından zengindir.