Teknoloji devi Google, artık akıllı gözlük üretmeyecek! Şirket akıllı gözlüğü 999 dolardan satmaktaydı!

ABD’li teknoloji devi Google’dan yeni karar. Şirket akıllı gözlükler hakkında yeni bir karar almış oldu. Alınan yeni karara göre şirket akıllı gözlük departmanını kapatacak.

Teknoloji alanında dev şirketlerden biri olan Google, yeni kararı ile gündeme geldi. Google, birçok alanda üretim yapmakta. Özellikle akıllı telefonlarının büyük bir kitlesi bulunmakta. Google akıllı telefonların yanı sıra da Glass AR adındaki akıllı gözlükleri de üretmekte.

999 DOLARDAN SATIŞA SUNMAKTAYDI

999 dolardan satışı yapılan akıllı gözlükler artık yeni karar göre üretimi olmayacak. Google şirket yetkilileri tarafınca yapılmış olan son açıklamalara göre Google artık Glass AR adındaki akıllı gözlüklerinin satışını durdurdu. Şirket bundan sonrası için akıllı gözlük için çalışmayacak.

15 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu kararı Google, internet sitesi üzerinden paylaştı. Glass Enterprise tarafınca yapılmış olan açıklamada ‘ On seneyi aşkın inovasyon ile ortaklık için teşekkürlerimizi sunuyoruz’ cümleleri yer almış oldu. Google mevcut akıllı gözlükleri için de 15 Eylül 2023 tarihine kadar gerekli olan desteği sağlayacak.

15 EYLÜL’E KADAR DESTEK SÜRECEK

Son zamanlarda yapay zeka çalışmaları işe gündeme gelen Google, yeni kararını açıkladı. Şirket çalışanlarına kırmızı alarm niteliğinde mesaj gönderip, ürünlerinde yapay zeka kullanılacağı ortaya çıkan Google bu sefer yapmış olduğu bir üretim konusunda geri çekilme kararı aldı. Teknolojinin dev isimlerinden biri olan Google, üretmekte olduğu Glass AR akıllı gözlüklerini üretmeyecek. Şirket bu gözlükleri 999 dolardan satışa sunmaktaydı. Ancak artık bu noktada satış yapmayacağını internet sitesi üzerinden paylaştı.

15 Mart’tan itibaren geçerli olacak şekilde bu kararı uygulamaya aldı. Google, yeni almış olduğu karar internet sitesinden takipçileri ile paylaştı. Glass Enterprise tarafınca yapılmış olan açıklamada, ‘Onca zamanı aşkın inovasyon ile ortaklık için de teşekkür ediyoruz’ şeklinde açıklama yaptı. Google şirketi halihazırdaki akıllı gözlüklerine de 15 Eylül 2023 tarihine kadar da destek olacağı öğrenilmiş olundu. Yeni karar sonrasında akıllı gözlük severlerin ne yorum yapacağı merak edildi.

Exit mobile version