Ev ekonomisine katkı sunacak en etkili yöntem paylaşıldı! Basit tekniklerle su faturanızı yarı yarıya düşürün!

Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyenler ay sonunda faturada belirgin bir düşüş görmek isteyenler için püf noktalar paylaşıldı. İçinde bulunulan mevsimde artan fatura giderleri bütçeyi zorluyor. Alternatif yöntemler faturayı düşürmede büyük katkı sunuyor. Uzman isimler su faturasını düşürebilecek basit ve etkili yöntemleri sıra ile paylaştı.

GÖZDEN KAÇIRMAYIN!

Fark edilmeyen, gözden kaçan ufak detaylar faturaları bir anda kabartıyor. Evde uygulanabilecek birkaç püf nokta su faturasını yarı yarıya indirmek için etkili bir çözüm yolu sunuyor. Pratik bir şekilde ele alınabilecek faturayı düşürücü önlemler arasında cihaz kullanımı yer alıyor.

Hafta içerisinde kullanılan çamaşır ya da bulaşık makinesi su tüketimini önemli derecede arttırıyor. Uzmanlar uyarıyor. Haftada yalnızca 3 kez tam yük çalıştırılan makinelerden daha çok verim alınabiliyor.

TESİSATI YENİLEMENİN VAKTİ GELDİ!

Ufak olarak görülen bazı ev içi tesisat arızaları ay sonunda büyük fatura giderine sebep olabiliyor. Farkında olmadan sızıntıya sebep olan borular su kaçak maliyeti olarak ekleniyor. Sıhhi tesisat sisteminde yapılacak değişiklik ile fatura gideri düşürülebilir.

DUŞ SÜRENİZİ AZALTIN!

Su faturasını düşürmenin püf noktaları arasında duş alma süresi büyük katkı sunuyor. Basit fakat etkili bir yöntem olarak 5 dakika ile sınırlandırılan duş süresi faturayı olumlu yönde etkiliyor. El yıkamak, diş fırçalamak ya da bulaşık yıkamak için kullanılan rutin su tüketim sürecinde aralıklarla suyu açmak, musluğu kapalı tutmaya çalışmak büyük katkı sunuyor.

BANYO VE TUVALET İLE %50 VERİM SAĞLAYIN!

Ev içerisinde alınabilecek ek tedbirler arasında suyun en çok tüketildiği banyo ve tuvalet kısmı geliyor. %30’a yakını sadece bu bölgeden tüketiliyor. Bunun için tam verimliliğe sahip bir tuvalet sistemi oluşturmak faturalarda %50’ye yakın azalmayı mümkün hale getiriyor.

Exit mobile version