Son dakika: Bakan Bilgin’den asgari ücret müjdesi! Asgari ücret 11 bin 760 TL gelişmesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bilgin yapmış olduğu açıklamasında deprem bölgesinde çalışanlara verilen asgari ücretin 11 bin 760 TL olup olmayacağına dair önemli bir açıklama yaptı. İşte detaylar..

Bakan yaptığı açıklamasında deprem bölgesinde iş gücü kaybının engellenmesi için işveren sigorta priminin devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına eklenmesi yönünde çalışmanın sona erdiğini belirtti.

KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

Bakan Bilgin, bölge için yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“İlk aşamadaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışan insanların, iş gücümüzün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız”

Buna göre eğer çalışmaların talep görmesi halinde deprem bölgesinde çalışanlar için asgari ücret 11 bin 760 TL’ye çıkması mümkün olacak.

Exit mobile version