7,1 büyüklüğündeki deprem ülkede panik yarattı: Tsunami alarmı verildi

Tüm dünya Kahramanmaraş’ta meydana gelen peş peşe depremleri konuşuyor. Dünyanın hareketlerinin hızlandığı bu dönemde Yeni Zelanda tarafından da bir deprem haberi geldi. Gelen son habere göre Yeni Zelanda açıklarında 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami alarmı verildi.

Konuya ilişkin açıklama ABD Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS) tarafından yapıldı. Yeni Zelanda’nın Kermadec Adaları bölgesinde büyüklüğü 7,1 büyüklüğünde meydana gelen bir deprem olduğu duyuruldu. Depremin derinliği 10 km olarak açıklandı.

TSUNAMİ UYARISI VERİLDİ

Deprem sonrasında ABD Tsunami Uyarı sistemi tsunami uyarısı verdi. Yapılan açıklamada, “Kermadec Adaları’nın bazı kıyıları için gelgit seviyesi için 1 metreye kadar ulaşan tsunami dalgaları mümkündür. Fiji, Yeni Zelanda ve Tonga kıyılarında tsunami dalgalarının oluşabileceği tahmin ediliyor” denildi.

DAHA SONRA TEHLİKE KALKTI

NZ Sivil Savunma yaptığı açıklamada, “Güney Kermadec Adaları’nda meydana gelen 7.1 büyüklüğündei depreminin ardından Yeni Zelanda’ya yönelik tsunami tehdidi bulunmuyor” dedi.

Exit mobile version