Emekli olamayanlar kara kara düşünmeyin! O tek şartı karşılayan ömrü boyunca 2 bin 064 TL ödeme alabilecek!

Düzenli bir iş yaşantısı olmaması ya da prim şartında eksiklik yaşaması gibi farklı sebeplerden kaynaklı olarak emekli olamayan vatandaşlar için önemli bir duyuruda bulunuldu. Devlet düzenli olarak ödeme desteğini sunmaya devam ediyor. Bakanlık, şartlar karşılandığında vatandaşların hesabında aylık 2 bin 604 TL görebileceğini ifade ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sunulan ödemeler tüm hızıyla devam ediyor. Emekli maaşı, memur ve asgari ücrete yönelik yeni yıl zammı sonrası ihtiyaç sahibi ailelere ödenen destek tutarları da zamlandı. Belirli bir yaşa gelmiş fakat emekli olamamış kişiler için emekli maaşı gibi düzenli ödeme alabilmeleri mümkün oluyor. 2023 yılı itibariyle bu rakam 2 bin 604 TL’yi gördü.

2023 65 YAŞ AYLIĞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından herhangi bir sigorta kurumundan emekliliği bulunmayan vatandaşlara yönelik bir çağrıda bulunuldu. 65 yaş üzeri olması şartını karşılayan vatandaşlar 3 aylık maaşı alabiliyor. Yılda 4 kez ödenen bu aylık ihtiyaç sahibi olan kişiye ödeniyor. Kişinin emekli maaşı almaması gerekiyor. Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında hesaplara ödemeler yatırılıyor. İlk ödeme ise Ziraat Bankası’ndan alınabilecek. Ardından PTT şubeleri aracılığı ile alıma devam edilebilecek, denildi.

65 YAŞ AYLIĞI NASIL ALINIR? BAŞVURU İŞLEMLERİ…

65 yaş aylığı asgari ücrete yönelik uygulanan %54,66’lık zam sonrasında artış yaşadı. Geçtiğimiz yıl ödenen 1.684 TL bu yıl 2 bin 604 TL’ye yükselmiş oldu. Yaşlılık aylığından faydalanmak isteyen vatandaşların 65 yaş üstü olması, TC vatandaşı olması gerekiyor. Herhangi bir şekilde Valilik ya da Kaymakamlıklarca belirlenmiş bir sosyal güvencesi olmaması, nafaka almaması, hane halkının net gelirinin asgari ücretin üçte birini geçmemesi şartı aranıyor.

65 yaş aylığına başvuruda bulunmak isteyenler; bulunulan ilçedeki Valilik ya da Kaymakamlığı ziyaret edebilir. Başvuran kişi muhtaçlık tespiti yapıldıktan hemen sonra ilk ödemesini almaya başlayabilir.

Exit mobile version