Seçim öncesi hükümetten akaryakıta müdahale: Fiyatlar düşecek! Motorin, benzin LPG’ye devlet müdahalesi

Brent petrol ve beraberinde dolarla meydana gelen hareketlilik akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor. Gelen son indirimlerle birlikte fiyatlar hala 20 TL’nin üzerinde. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. TBMM’de seçim öncesi hareketliliği başladı. Buna göre akaryakıt fiyatlarına el atacak kanun teklifi üzerinde çalışmalar başladı. Konuyla ilgili olarak da akaryakıt fiyatlarına kallavi bir indirim gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişim devam ederken milyonlarca araç sahibi de gelişmeleri ve son açıklamaları takip ediyor. Seçime az bir zaman kalırken TBMM’den flaş bir hamle geldi.

AKARYAKITA REKOR İNDİRİM GELECEK

Gelen son kulis bilgilerine göre benzin ve motorin için rekor bir indirim gelmesi bekleniyor. Peki, akaryakıt fiyatlarına ne kadarlık bir indirim yapılması gündemde?

TEKLİF TBMM’DE

Akaryakıt fiyatlarına indirim haberi EYT ve vergi yapılandırması gelişmelerinden sonra açıklandı. İktidarın ekonomideki pek çok sorunu yabaş yavaş ortadan kaldırırken akaryakıt fiyatlarına da el atacağı konuşuluyor. Konuya ilişkin kanun teklifinin TBMM’ye verildiği belirtildi. “3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nde şu ifadeler yer aldı:

“Teklif ile akaryakıt ürünlerinden alınan katma değer vergisi oranının yüzde bire düşürülmesi amaçlanmaktadır. Güncel verilere baktığımız zaman ise akaryakıtta KDV %18 oranında uygulanırken ÖTV yüzdelik bir oranla TL olarak fiyatlara yansıtıldığı görülüyor. Eğer bu kanun teklifi kabul edilirse ÖTV ile yüzde 18, KDV ile de yüzde 18’lik kısım indirilmiş olacak”

Exit mobile version