DGS Ek Yerleştirme Tercihlerinde Son Gün !

21 Ağustos 2016 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanması bir hayli uzun sürdü. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih işlemleri için meraklı bir bekleyişe girdiler. DGS tercihleri 30 Eylül 2016’da başladı. İlk tercihlerde herhangi bir lisans programına yerleşemeyen adaylar ek yerleştirme işlemleri için beklemeye başladı. Ek yerleştirme tercih işlemleri, 3 Kasım 2016’da başladı. ÖSYM’nin ek yerleştirme tercihleri için verdiği son tarih 7 Kasım idi. DGS ek yerleştirme tercih işlemleri bugün sona eriyor !

Adaylar, DGS ek yerleştirme tercih işlemlerini ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklar.Tercihler, aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak yapılacak. Elektronik ortam dışında yapılan tercihler kabul edilmeyecek. Adaylar ek yerleştirme tercihleri için 15 TL tercih ücretini ilgili bankalara yatıracaklar. 

DGS ek yerleştirme tercih işlemlerinde her aday 30’u geçmemek üzere tercih yapma hakkına sahip.

DGS Ek Yerleştirme Ücreti Nasıl Ödenecek?
Adaylar 15 TL ek yerleştirme ücretini, ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeyecekler. Ek yerleştirme tercih ücretinin ödenmesi için son gün 8 Kasım !
 

Exit mobile version