Teknoloji

Dijital sektörün kazananı Netflix oldu! Yükseliş trendi Facebook ve Google’ı ezdi geçti!

Teknolojideki gelişme özellikle son yıllarda dijital sektöre yönelik ilgiyi daha da arttırdı. Netflix, Apple TV, Disney Plus, Amazon Prime ve benzeri farklı online dijital platform daha çok ön plana çıkmaya başladı. Yapılan son araştırmalar 2023 yılı itibarıyla sosyal platformlar arasında parlayan Netflix’i öne çıkarıyor. Facebook ve Google gibi büyük ticari pazar payı yüksek olan kuruluşlar dahi geride kalıyor.

Güncel verilere göre Netflix’in abone sayısı 223 milyonu aştı. Netflix’in pazar payı daha çok Amerika kıtası ve Asya Pasifik bölgesinde yoğunlaşıyor. Türkiye, Afrika, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde bu pay sadece %5, Türkiye’de daha çok YouTube liderliğini koruyor.

ZİRVEYİ GARANTİLEDİ!

Netflix’in geçtiğimiz yıl açıklanan verileri oldukça şaşırtıcıydı. Sıralamada ilk başta yer alarak büyük teknoloji devlerini dahi geride bıraktı. 2021 yılındaki pazar payı %9 civarı idi. Bu pay %13’e kadar ulaştı ve zirveyi beraberinde getirdi. Tüketim çağında dizi ve film sektörüne yönelim hızla değişiyor. Bu dönemlerde daha çok popülerliği artan bu yıl rekor kıran Netflix platformu ise dikkat çekiyor.

İLK 3 BELLİ OLDU!

Her yıl ilk sırada güncelliğini koruyan ve zirveye oynayan Google bu yıl 7 puan kaybederek Netflix platformunun oldukça gerisinde yer aldı. Bu sıralamaya Facebook’ta dahil edildi. Yayınlanan bir grafik üzerinden Top 10 video uygulamaları istatistiği çıkarıldı. Kategorilere göre analiz edildi.

Grafikte ilk sırada Netflix yer alıyordu. İkinci sırada ise Google yer alabildi. Geçtiğimiz yıl %13,74 ile dizi ve film platformları içerisinde dijital alanda daha çok popülerleştiği fark edildi. Google’dan sonra en çok dikkat çeken platformlar arasında Disney Plus %4,20 trafik akışı ile yer aldı. Onu takip eden %2.67 puanla Amazon Prime oldu.