Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

TOGG FİYATI BELLİ OLDU: TOGG yerli otomobilin fiyatı sızdı! Son dakika yerli otomobil TOGG fiyatı ne kadar?

Son dönemlerde TOGG yerli otomobilin fiyatı merak konusuydu. Türkiye2nin 60 yıllık yerli otomobil hayali TOGG ile gerçekleşmiş oldu. Yüzde 100 elektrikli olan yerli otomobil hakkında gelen son bilgiye göre sene sonuna kadar 20 bin adet araç teslim edilecek. Peki, yerli otomobil TOGG fiyatı ne kadar?

TOGG fiyat listesi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Konuya ilişkin Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında Bu hafta Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobili satışa çıkıyor olacak.” Demişti.

TOGG FİYAT LİSTESİ

Yerli otomobil TOGG fiyat listesi henüz yayımlanmadı. Daha önce Resmi Gazete’de elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Bu düzenlemenin, Togg’un satış fiyatını da etkilemesi bekleniyor.

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

Fiyatın bu hafta içerisinde belli olması bekleniyor. Ancak Togg Suv modelinin 310 kilometre benzinli versiyonunun 1 milyon 90 bin TL’den başlaması, en uzun menzilli modelinde ise fiyatın 1 milyon 290 bin TL olması planlanıyor.

TOGG NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın yaptığı açıklama ile yanıt buldu.

Bakan yardımcısı Kacır şu ifadeleri kullandı:

“Togg’la birlikte yeni bir üretim yolculuğuna çıkacağız. Bu hafta Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak. Togg sadece dünyanın en başarılı elektrikli otomobil markalarından biri olmayacak, beraberinde çok sayıda teknoloji girişiminin doğmasına vesile oluyor olacak. Togg’un elektrikli araç yazılım ve donanımlarını yine bu ülkenin milli şirketleri gerçekleştiriyor”