Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

ARAÇ SAHİPLERİNE GÜNÜN MÜJDESİ: Brent petrol çakıldı! Motorine rekor indirim geliyor

Rusya ve Ukrayna savaşının başladığı dönemde brent petrol fiyatları rekor seviyeleri çıkmış ülkemizde de akaryakıt fiyatları 30 TL’ye dayanmıştı. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken benzin, motorin ve LPG’de indirimler peş peşe gelmeye başladı. Gelen son habere göre 15 Mart tarihinden itibaren motorine rekor indirim geliyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizde meydana gelen değişikliklerle birlikte vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını incelemeye devam ediyor.

MOTORİNE 71 KURUŞ İNDİRİM

Motorin fiyatlarında Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 71 kuruşluk indirimin gerçekleşmesi bekleniyor. İndirim sonrasında motorinin litre fiyatı İstanbul’da 20 lira 87 kuruş Ankara’da ise 21 lira 29 kuruş’tan satışa çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.