EYT’li emekli Ramazan Bayramı İkramiyesinden yararlanabilecek mi? Bayram ikramiyesi ne zaman hesaba yatacak? 2023 bayram ikramiye ödemesi…

2023 yılı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Kısa süre sonra Ramazan Bayramı ihya edilecek. EYT kapsamından faydalanacak vatandaşların emeklilik sürecinde bayram ikramiyesi alıp almayacağı da merak konusu oldu. Bayram ikramiyesi; Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez hesaba yatırılıyor. 1.100 TL’den 2.200 TL olarak tüm emekliler bu tutarı hesabında buluyor. Geri ödeme yapması gerekmiyor. Bu yıl EYT’den faydalanan emekliler ikramiye alabilecekler mi? Hesaba hangi gün yatacak? Araştırılmaya başlandı.

2023 yılı Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihine denk geliyor. Bu da EYT’den faydalanacak 2 milyonu aşkın vatandaşın emekli bayram ikramiyesini alabilmesi anlamına geliyor. 2023 yılı itibariyle tüm sosyal destek ödemeleri, asgari ücret ödemesi, memur maaşları ve emekli maaşlarında yeni zamlı rakamlar açıklandı. Bu süreçte Bayram ikramiyelerinin de yenilenip yenilenmeyeceği merak ediliyor. Henüz bu konu üzerine resmi bir açıklama bulunmuyor.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

2023 yılı için emekli maaşı zam oranı %30 oranında netleşti. Emekli ikramiyelerinde de zam yapılması bekleniyor. Bayram ikramiyelerinin 1.430 TL seviyesine yükselmesi beklentisi oluşmuşken resmi bir açıklama gelmedi. Eğer beklendiği gibi her iki bayram dönemi için 1.430 TL hesaba yatırılırsa bu her emeklinin 2.860 TL’den faydalanması anlamına geliyor.

EYT’Lİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

Yeni yılda Ramazan Bayramı 21 Nisan’da ihya edilecek. Bayram ikramiyesi ise yaklaşık bir hafta öncesinde hesaplara yatırılmaya başlanacak. TC kimlik numarasının son hanesine göre otomatik olarak geri ödemesiz ikramiye tutarı tüm emeklilere otomatik geçirilecek. EYT’den faydalanacak emeklilerin başvuruları 3 Mart itibariyle alınmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumlarında ileri derecede bir yoğunluk söz konusuydu. Mart ayında başvuru yapan Nisan ayında emeklilik maaşının ilkini alabilecek. Bu durumda 21 Nisan’da başlayacak bayram ikramiyesi ödemesinden faydalanılabilecek.

Exit mobile version